Ananas met munt

ananas met munt
Getty Images

Geurig tropisch

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • ½ ananas
  • 8 muntblaadjes
  • 4 eetlepels bulgaarse yoghurt, mager

Bereiding

  1. Snijd de halve ananas in tweeën.
  2. Snijd het vruchtvlees uit de schil en verwijder de harde kern.
  3. Snijd het vruchtvlees in stukjes en verdeel ze eventueel weer over de stukken schil.
  4. Leg dit op 2 bordjes.
  5. Knip de munt in reepjes en meng het door de yoghurt.
  6. Schep de yoghurt op de ananas.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kaneelkip uit de oven, Chinese kool en (zoete) aardappel.

Ingrediënten over?

Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een smoothie, fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Voedingswaarden

Energie 
90kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum