woensdag, 2 december 2020

Andijvie-rettichsalade

Je maakt deze salade op smaak met de honing, citroensap en de mosterd.

Ingrediënten

  • 1 klein kropje andijvie   
  • Stukje rettich   
  • ½ eetlepel honing   
  • Citroensap   
  • 1 theelepel mosterd   
  • ½ peer

Bereiding

  1. Maak de andijvie schoon en snijd de andijvie in smalle repen.
  2. Schil het stukje rettich en schaaf het in hele dunne plakjes.
  3. Maak een sausje van de honing, wat citroensap en de mosterd.
  4. Snijd de peer in 2 parten en schil ze.
  5. Snijd de parten in smalle plakjes.
  6. Verdeel de andijvie en rettich over 2 bordjes en druppel het sausje er over. Leg de plakjes peer er op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kippenbout, spruitjes en aardappeltjes uit de oven.

Ingrediënten over?

Rettich:
Bewaar rettich in de koelkast, de groente is ongeveer 6 dagen houdbaar. Verpak een stuk rettich in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Gebruik de rest in dunne plakken gesneden of geraspt op brood. Ook lekker met geraspte wortel als salade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
45 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
1 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: