zondag, 17 november 2019

Appelcouscous met noten

Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 appel
  • 50 gram walnoten
  • 2 bosuitjes
  • ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren couscous
  • 250 gram rettich
  • 1 kleine winterwortel
  • ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • 6-10 blaadjes munt

Bereiding

  1. Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  2. Hak de walnoten grof.
  3. Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
  4. Boen de halve sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers de helft uit.
  5. Verwarm de olie in de pan en bak de appelblokjes, de walnoten en de bosui een paar minuten zacht.
  6. Breng 200 ml water aan de kook.
  7. Strooi de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 5 minuten afgedekt staan.
  8. Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
  9. Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel of speculaaskruiden.
  10. Hak de munt fijn en roer deze vlak voor het serveren door de couscous. Geef de rettich-wortelsalade erbij.

Ingrediënten over?

Munt
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
600 kcal
Eiwit:
15 gram
Koolhydraten:
75 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,2 gram