zaterdag, 31 oktober 2020

Bief in rode wijnsaus

Heerlijk uit de pan.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes 
  • 200 gram biefstuk 
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine 
  • 1 dl rode wijn 
  • 2 eetlepels kookroom light 

Bereiding

1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
2. Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
3. Verwarm de margarine en bak hierin de blokjes biefstuk in 2 minuten bruin.
4. Schep ze uit de pan.
5. Fruit de sjalotten in de achtergebleven margarine glazig.
6. Voeg de wijn en de kookroom toe en laat dit in enkele minuten inkoken tot sausdikte.
7. Maak de saus op smaak met peper.
8. Meng het vlees door de saus en warm dit nog even mee.

Menusuggestie

Lekker met groene kool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
600 gram groene kool
6 kleine aardappelen 

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
415 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,3 gram
Trefwoorden: