zaterdag, 19 oktober 2019

Bietenburger met sla en tomaat

Gezond, voedzaam, lekker én vegetarisch: dat is deze bietenburger. Zo eet je je bietjes nog eens op een andere manier. Wedden dat je het vlees niet eens mist?
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
20 minuten (+ half uurtje wachten)
Ingrediënten:
  • Pot of blik gesneden bietjes
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 100 g havermout
  • 1 grote tomaat
  • Handje verse bassilicum
  • Theelepel olijfolie
  • 4 bruine bolletjes
  • Ravigottesaus
  • Veldsla of rucola (of beide)

Bereiding

Laat de bietjes uitlekken en doe ze in de keuken machine, schil de een ui en de knoflook en doe ze erbij. Voeg de bassilicum toe en maal alles grotf.

Voeg de havermout, het ei en een theelepel olijfolie toe en meng nog even.

Breng op smaak met peper en zout en laat het een half uurtje staan zodat de havermout het vocht kan opnemen.

Vorm er vier burgers van. Vallen ze uit elkaar? Voeg dan wat extra havermout toe. Bak of grill de burgers aan beide kanten in 5 minuten gaar.

Was en snijd de tomaat in plakjes en pel de overgebleven uit en snijd deze ook in plakjes. Beleg een broodje met sla, tomaat, ui en twee bietenburgers. Serveer met ravigottesaus.

 

Zelf ravigottesaus maken?

Meng 150 ml mayonaise met 1 klein gesnipperd sjalotje, 1 fijngesneden zoetzuur augurkje, 1 eetlepel gehakte peterselie en 2 eetlepels kappertjes. Roer goed door, voeg peper en zout naar smaak toe en serveer bij je burger.