zaterdag, 23 januari 2021

Bircher muesli

Wij kennen muesli vooral als krokante havervlokken, maar oorspronkelijk is het een ontbijtje van geweekt fruit met havermout dat door een Zwitserse arts is ontwikkeld. Behalve heel gezond is het ook een heel praktisch ontbijt, want je kunt het meeste werk de avond van tevoren al doen.

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 2 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 120 ml water
  • 1 el citroensap of appelsap
  • 1/2 appel, grofgeraspt
  • schep dikke yoghurt
  • 1 el noten en zaden naar keuze
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 el kokossnippers
  • scheutje melk

Bereiding

1. Meng de havermout en abrikozen met water en citroensap.
2. Zet minstens een uur, maar liefst de hele nacht afgedekt in de koelkast.
3. Roer de havermout de volgende ochtend los met wat melk.
4. Roer er ook de geraspte appel door.
5. Serveer met de yoghurt, noten, zaden, bessen en kokossnippers.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'All-day breakfast'.

Aantal personen

1
Trefwoorden: