Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 20 september 2017

Boekrecensie: All-day breakfast

Het allerlekkerste ontbijt- en brunchboek

Ben jij een snelle ontbijter of neem je juist graag de tijd? 'All-day breakfast' is een heerlijk ontbijt- en brunchboek, geïnspireerd op ontbijtgerechten van over de hele wereld. Uitgebreid brunchen in het weekend, een kater verdrijven of een snel ontbijtje onderweg; voor elk denkbaar ontbijtmoment vind je recepten.
Auteur:
Denise Kortlever
Jaar van uitgave:
2015
Prijs:
€ 20,00
ISBN:
9789000347094
Aantal pagina's:
176

Tijdens haar trendreizen zag culinair journalist Denise Kortlever de populariteit van ontbijt en brunch snel toenemen. Ook in Nederland is het ontbijt in opkomst: de nieuwe ontbijtzaken schieten als paddenstoelen uit de grond. Zelfs van ’s avonds laat ontbijten kijkt niemand meer op. Tijd voor het boek All-day breakfast dus.

Sfeervol

De zes hoofdstukken in het ontbijtboek spreken meteen tot de verbeelding: 'Let's stay in bed', 'Up & running', 'Lazy weekend brunch', 'Healthy & light', 'The day after the night before' en 'Festive mornings'. Deze titels geven ook meteen de sfeer van het boek weer: het is een prachtig boek, met fantastische foto's die het gevoel van een heerlijke ochtend uitademen. Knus in bed, gezellig rond de tafel of gemakkelijk maar hip onderweg.

In haar voorwoord vertelt Kortlever dat ze er alles aan gedaan heeft om de ultieme ontbijtrecepten te ontwikkelen. Ze zette wekenlang letterlijk alleen maar ontbijtrecepten op tafel. Met resultaat. Van letterlijk elk recept word je direct enthousiast. Ze zijn afkomstig uit allerlei keukens en vaak ook nog eens anders dan anders.

Smullen

Lekker zijn bijvoorbeeld de romige kokosrijst, shakshuka (Oosters eiergerecht in tomatensaus) en pannenkoekentaart. Natuurlijk mogen variaties op klassiekers als smoothies, havermout en muesli ook niet ontbreken. Net als allerlei broodjes; van toast en bagels tot croissantjes en tosti. Gezonde pappen en puddingen ontbreken ook niet; verrassend is de hartige porridge met een eitje.

Voor de ontbijters die graag meegaan met de buiten-de-deur-trend, vind je achterin All-day breakfast ook een overzicht van de favoriete ontbijt- en brunchadressen van Kortlever. Niet alleen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar ook in Kopenhagen, Parijs en New York. Bij elk adresje een persoonlijke noot en een aanrader van de kaart.

Ontbijten

Zelfs als je geen ochtendmens bent en op de vroege morgen geen hap door je keel krijgt, weet ik zeker dat je van dit ontbijtboek gecharmeerd raakt plus gek wordt op ontbijten. En dat is hoe dan ook goed nieuws. Want ze zeggen niet voor niets dat je als een keizer moet ontbijten. Dankzij All-day breakfast heb je nooit meer een excuus om het niet te doen.

Denise Kortlever werkt als culinair journalist en food trend consultant voor merken als Food Inspiration, delicious. en Vogue. Op haar blog The Little Things deelt ze de lekkerste recepten, inspirerende foodtrends en fijne culinaire adressen die ze tijdens haar reizen ontdekt.

Enthousiast geworden? Wij mogen al een tipje van de sluier oplichten:

 

Reactie toevoegen

6 Comments

Door sylvia Klever (niet gecontroleerd) op wo, 11/25/2015 - 19:53

Ontbijt, De belangrijkste maaltijd van de dag!

Door Marleen van Ooteghem (niet gecontroleerd) op di, 11/24/2015 - 08:58

Ontbijt, daar kom ik m'n bed voor uit!

Door Trudy Kanis (niet gecontroleerd) op di, 11/17/2015 - 09:55

Leuk een kookboek met de nadruk op ontbijtjes - dat zie je niet vaak en het is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Door toos (niet gecontroleerd) op di, 11/17/2015 - 08:37

Leuk een boek met ontbijtjes

Door Paula Snijders (niet gecontroleerd) op do, 10/29/2015 - 12:02

Hopelijk win ik dit boek, ik ben gek op inspirerende kookboeken en het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag
Leuk dat er nu een kookboek is die er aandacht aan besteed .

Door Sylvia Groot op do, 10/29/2015 - 10:06

Ik heb enorm veel kookboeken, maar geen een gericht op het ontbijt. Dit lijkt me echt een ontzettend leuke uitgave om inspiratie op te doen voor eens iets anders bij het ontbijt.