woensdag, 2 december 2020

Bloemkoolcouscous met pittige gehaktballetjes

Met deze zelfgemaakte couscous van bloemkool krijg je lekker veel groente binnen. Een fijn recept voor als je op zoek bent naar een smakelijke lichte maaltijd.

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 350 g half-om-half-gehakt
  • 100 g hamreepjes, heel fijngesneden
  • 1 ei
  • 1 el pittige mosterd
  • peper en zout
  • panko
  • tabasco
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • Voor de couscous:
  • 1/2 bloemkool
  • 100 g verse doperwten of diepvries
  • peper en zout
  • tuinkers

Bereiding

Mix alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, behalve de tomatenblokjes, voor het gehakt goed door elkaar. Voeg meer panko toe als het gehakt te nat is. Als je glutenvrij eet, of een paleo-dieet volgt, vervang de panko dan door amandelmeel. Voeg tabasco naar smaak toe. Draai er mooie kleine balletjes van. Verhit een koekenpan en bak de balletjes bruin. Doe de tomatenblokjes erbij en laat het geheel even doorkoken tot de balletjes gaar zijn. Voeg nog wat peper, zout, mosterd en tabasco toe aan de tomatensaus.

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Kook de doperwtjes even kort (circa 5 minuten). Bak de bloemkool aan in een koekenpan, voeg de doperwten toe en peper en zout. Bak even lekker door en dien op met de gehaktballetjes. Bestrooi voor serveren met de tuinkers.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Heerlijke chaos'. 

Foto: Simone van den Berg

Aantal personen

2

Bereidingsduur

45 minuten