Boekrecensie: Deliciously Ella Het plantaardige kookboek

100 makkelijke vegan recepten om iedere dag superlekker te eten

Getty Images

Ella Mills haar nieuwste boek 'Deliciously Ella Het plantaardige kookboek' is net uit. In dit boek deelt Ella 100 nieuwe, plantaardige, vegetarische en vegan recepten uit haar Deli in Londen. Denk aan recepten als courgettemuffins met rode paprika, vegan shakshuka, zelfgemaakte granola, haverrepen en boekweitpancakes met warme chocoladesaus.

Wat een prachtig boek is Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella. Mooie foto's, heerlijke recepten en leuk ook om te lezen hoe Ella ooit gestart is en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Getty Images
Dit boek is perfect voor iedereen die wil starten met vegetarisch en veganistisch koken! Echt een aanrader. De recepten zijn namelijk vrij simpel en helemaal niet moeilijk om te maken. Naast overheerlijke zoetige ontbijtjes deelt Ella recepten voor smakelijke salades, hapjes, curry's en soepjes in dit boek. Van alleen het kijken naar de mooie afbeeldingen krijg je al trek. En je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om al dit lekkers te bereiden. Ook Ella was dat niet voordat ze begon in 2011!

Voordat je begint

Wel handig om niet meteen naar de recepten te bladeren en aan de slag te gaan, maar eerst het hoofdstuk Voordat je begint goed door te nemen. In dat hoofdstuk worden producten beschreven die Ella veel gebruikt. Denk aan bijvoorbeeld kokosyoghurt, boekweitmeel, tamari of misopasta. Ingrediënten die waarschijnlijk niet iedereen standaard in huis heeft. Hoewel het aanbod ook in supermarkt steeds uitgebreider is, zul je voor sommige artikelen naar de biologische supermarkt of toko moeten. Daarna kun je van start!

We mogen alvast een voorproefje geven van twee recepten:

Ella Woodward kreeg in 2011 een zeldzame ziekte (POTS). Hierdoor kon zij niet langer dan een paar uur per dag uit bed. Medicijnen hielpen niet. Ze ging anders eten: plantaardig, gluten- en suikervrij. Na een paar maanden voelde zij zich een stuk beter. Dit inspireerde haar om nieuwe recepten te ontwikkelen, die zij deelde op haar blog www.deliciouslyella.com. Dit werd een enorm succes en resulteerde uiteindelijk in een eigen deli in Londen. Inmiddels zijn er meerdere kookboeken van haar verschenen.

Auteur 
  • Ilona Meernik