woensdag, 12 augustus 2020

Boekrecensie: het bakboek Zoet & goed

Henrietta Inman leert je bakken op niveau

Culinair bakken met natuurlijke ingrediënten, zonder gluten, zuivel en geraffineerde suikers. Dat is wat pattisier Henrietta Inman bijzonder goed kan en doet. In haar boek Zoet & goed vind je haar beste recepten met prachtige foto's.
Auteur:
Henrietta Inman
Jaar van uitgave:
2016
Prijs:
€ 24,99
ISBN:
9789000351121
Aantal pagina's:
175

Zoet & goed is een bakboek vol met verrukkelijke recepten. Het boek staat vol met recepten die gluten-, zuivel- en lactosevrij zijn en geen geraffineerde suikers bevatten. Hierdoor zijn veel van de recepten ook uitermate geschikt voor veganisten.

Een geweldig kookboek voor iedereen die houdt van koken en experimenteren met verrassende, nieuwe en alternatieve ingrediënten. In het boek wordt uitgebreid aandacht besteed aan alternatieven voor zuivel, suiker en gluten.

Daarnaast staat het vol baktips en een aantal basisrecepten. Heb je dit allemaal gelezen en onder de knie? Dan kun je aan de slag met het echte werk: taarten, cakejes, desserst, muffins, chocolaatjes en nog veel meer.

Denk aan bijvoorbeeld courgettetaart met avocado-limoenroom en frambozenjam of de bosbes-citroenmoussetaart met geurige geraniumbloemen (zie cover van het boek). De recepten zijn niet eenvoudig, maar dat is een mooi excuus om heel veel te gaan oefenen, bakken dus, én proeven natuurlijk.

Henrietta Inman is afgestudeerd aan de Professional Patisserie Scholarship in Londen en heeft als Chef Gebak in verschillende prijswinnende keukens gewerkt. Nu heeft ze haar eigen patisserie in Suffolk en worden haar recepten gepubliceerd in onder andere Stella Magazine van The Telegraph.

Wil je alvast een recept proberen uit Zoet & goed? Hierbij alvast een voorproefje uit het boek: