zondag, 29 mei 2022

Boekrecensie: Lekker gezond van Ellemieke Vermolen

80 snelle en makkelijke recepten voor de hele familie

Iets wat snel klaar is, gezond én lekker makkelijk om te maken! Dat is het antwoord op de dagelijks terugkerende vraag: wat eten we vandaag? Ellemieke Vermolen hoopt je met haar nieuwste boek Lekker gezond te helpen. In dit boek vind je 80 snelle en makkelijke recepten plus tips en tricks om je kind meer groente te laten eten.

Met haar boek hoopt Vermolen mensen te kunnen inspireren tot het maken van lekkere en gezonde gerechten. Hierin is zij zeker geslaagd: het boek staat bomvol recepten om van te genieten. Heel verrassend zijn de recepten niet. Er zijn vele kookboeken verkrijgbaar met soortgelijke recepten. Maar de recepten in het boek zijn eenvoudig te maken en zeer 'kidsvriendelijk', lekker en stuk voor stuk makkelijk om te bereiden. Daarnaast is het boek prachtig opgemaakt en bevat het veel fraaie foto's waardoor je meteen zin krijgt om een gerecht te gaan maken én eten. Vooral de wraptaart - één van de recepten die je in het boek kunt vinden - viel hier thuis goed in de smaak. En zeg nou zelf van kookboeken kun je er nooit te veel in huis hebben, toch? Want ook de komende jaren blijft iedere dag weer die vraag: wat eten we vandaag?

We mogen drie recepten uit het boek delen als voorproefje:

Wie is Ellemieke Vermolen?

Ellemieke Vermolen is presentatrice en kookboekschrijfster van onder meer de boeken Ellemieke's familiekookboek, Happy food en Happy kids. Daarnaast deelt ze dagelijks op social media en het kookkanaal njam! in Vlaanderen en Nederland de passie voor gezond en lekker eten.