Boerenkool gestoofd met mosterd

Getty Images

Was alles maar zo eenvoudig als dit recept: slechts 4 ingrediënten en lekker laten stoven.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 2 theelepels mosterd

Bereiding

1. Maak de knoflook schoon en snijd hem klein.
2. Fruit de knoflook zacht in de olie.
3. Voeg de boerenkool toe en roerbak kort mee.
4. Voeg de mosterd toe met een paar lepels water en stoof de boerenkool in 25 minuten gaar.

​Menusuggestie
Lekker met ribkarbonade en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
2 ribkarbonades
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
700 milligram
Auteur