zondag, 23 februari 2020

Boerenkoolstoofpot met kapucijners

Genoeglijke goulash
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram varkensfilet
  • 1 - 2 theelepels goulash- of hacheekruiden zonder zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot of blik kapucijners (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze royaal met goulash- of hacheekruiden.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Fruit de ui en de knoflook mee.
  4. Voeg de boerenkool en de tomatenblokjes toe. Smoor de boerenkool in 20 minuten gaar.
  5. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel. Warm het geheel goed door.
  6. Maak het gerecht op smaak met peper.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
410 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
30 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):