donderdag, 3 december 2020

Bonenburgers

Duurzaam burgerinitiatief

Ingrediënten

  • 1 kleine pot bruine bonen
  • Stukje ui
  • 1 theelepel kerrie
  • ½ teentje knoflook
  • ½ gedroogd chilipepertje
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Laat de bruine bonen uitlekken en druk ze met een vork fijn.
  2. Snijd het stukje ui heel fijn.
  3. Meng de ui en de kerrie door de bonen. Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
  4. Meng alles goed en vorm er 4 platte schijven van.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met rodekoolsalade aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
Rode koolsalade met rozijnen
6 opscheplepels aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
530 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
1 gram
Trefwoorden: