Getty Images
      
  De rode biet geeft deze gevulde maaltijdsoep smaak, aroma en kleur.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 ui
 - 1 wortel
 - 500 gram gare rode bieten
 - 3 kleine aardappelen
 - 1 eetlepel olie
 - 1/4 groentebouillontablet met minder zout
 - Azijn
 - 3 eieren
 - 2 eetlepels dille (vers of diepvries)
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  455kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1400 milligram
          Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in plakjes. Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bietjes in blokjes.
 - Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
 - Fruit de ui in de olie glazig.
 - Voeg de wortel, de blokjes biet, de blokjes aardappel, 400 ml water met het stukje bouillontablet toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.
 - Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen.
 - Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
 - Pel de eieren en hak ze grof.
 - Rasp de overgebleven biet grof.
 - Roer de geraspte biet door de soep en maak de soep op smaak met peper en wat azijn.
 - Garneer de soep met dille en geef de gehakte eieren er bij.
 
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
4 volkoren boterhammen