vrijdag, 14 augustus 2020

Bouillon met oesterzwammen

Met hartige groe(n)ten

Ingrediënten

  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 bosuitje
  • ¾ eetlepel vloeibare margarine
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • 25 gram taugé

Bereiding

  1. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in smalle repen.
  2. Snijd het bosuitje in smalle ringen.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de oesterzwammen en de uienringetjes 1 minuut.
  4. Strooi er peper en wat tijm over.
  5. Breng 300 ml water met het bouillontablet aan de kook en giet de kokende bouillon bij de oesterzwammen.
  6. Roer de taugé er door en breng dit aan de kook. Verdeel de bouillon over 2 borden.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lamskoteletjes en bleekselderijsalade met sinaasappel.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
60 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
3 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,1 gram