zondag, 19 september 2021

Bruschetta met gegrilde courgette

Zin in een lekker voorgerechtje, maar weinig tijd? Deze bruschetta is zo klaar!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bruin pistoletje
  • 1/3 courgette
  • 1 plakje 30+ kaas, oud
  • Tijm

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd het teentje in een paar stukjes. Verwarm de olijfolie met de knoflook tot het gaat geuren.
  2. Snijd het pistoletje in de lengte in 4 plakken.
  3. Bestrijk het brood met wat van de knoflookolie en rooster het brood in een hete grillpan of onder de grill licht bruin.
  4. Was het stuk courgette en schaaf het in dunne plakken.
  5. Schep de rest van de knoflookolie door de courgette.
  6. Gril de courgette in de grillpan of onder de grill licht bruin.
  7. Snijd de kaas in reepjes. Beleg het brood hiermee en strooi er wat tijm over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht schnitzel met limoenjus, snijboontjes en aardappelen.

Ingrediënten over?

Courgette:
Verwerk de rest van de courgette in de pastasaus, in een soep of gegrild op brood.
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
145 kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,5 gram