woensdag, 18 september 2019

Cajunsoep met vis

Deze heerlijke soep komt uit de multiculturele Amerikaanse cajunkeuken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram visfilet (bijv. koolvis)
  • Citroensap
  • 2-3 theelepels cajunkruiden zonder zout
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 groene paprika
  • 250 gram broccoli
  • 2 tomaten
  • 1/4 visbouillontablet met minder zout
  • 50 gram garnalen
  • 3 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Snijd de vis in stukjes en schep er wat citroensap en wat van de cajunkruiden door. Zet de vis op een koele plaats weg.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de paprika in blokjes.
  5. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  6. Snijd de tomaten in stukjes.
  7. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet met cajunkruiden aan de kook. Laat de groente er 2 minuten in koken.
  8. Laat de blokjes vis in de bouillon met groente in 2 minuten gaar worden.
  9. Warm de garnalen kort mee.
  10. Doe een flinke lepel rijst in een soepbord en schep er wat soep op. Geef er repen brood bij.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Broccoli:  

Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast. 

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
480 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
5 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1,4 gram

Bron(nen):