Getty Images
      
  Deze heerlijke soep komt uit de multiculturele Amerikaanse cajunkeuken.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram visfilet (bijv. koolvis)
 - Citroensap
 - 2-3 theelepels cajunkruiden zonder zout
 - 100 gram zilvervliesrijst
 - 1 groene paprika
 - 250 gram broccoli
 - 2 tomaten
 - 1/4 visbouillontablet met minder zout
 - 50 gram garnalen
 - 3 volkoren boterhammen
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  480kcal
          
    Eiwit 
              
  40 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  5 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  1400 milligram
          Bereiding
- Snijd de vis in stukjes en schep er wat citroensap en wat van de cajunkruiden door. Zet de vis op een koele plaats weg.
 - Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Maak de groente schoon.
 - Snijd de paprika in blokjes.
 - Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
 - Snijd de tomaten in stukjes.
 - Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet met cajunkruiden aan de kook. Laat de groente er 2 minuten in koken.
 - Laat de blokjes vis in de bouillon met groente in 2 minuten gaar worden.
 - Warm de garnalen kort mee.
 - Doe een flinke lepel rijst in een soepbord en schep er wat soep op. Geef er repen brood bij.
 
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum