Cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes

Getty Images

Voedzaam gevuld

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 lasagnebladen
  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 250 gram paddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of reepjes
  • Provençaalse kruiden
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 gram hüttenkäse

Bereiding

  1. Kook de lasagne in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Neem de bladen uit het water en leg de stukken naast elkaar, afgedekt met plasticfolie.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in reepjes en de paddenstoelen in plakken of reepjes.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten. Bak de vegetarische reepjes en de paddenstoelen mee bruin. Maak het geheel op smaak met peper en wat Provençaalse kruiden.
  6. Warm de gril voor.
  7. Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol ze op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de vulling ernaast.
  8. Meng de Parmezaanse kaas door de hüttenkäse en verdeel dit over de cannelloni.
  9. Laat de cannelloni onder de hete gril in ca. 10 minuten bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met andijvie met olijven en kappertjes.

Voedingswaarden

Energie 
660kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
3260 milligram
Auteur