donderdag, 30 juni 2022

Cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes

Voedzaam gevuld

Ingrediënten

  • 6 lasagnebladen
  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 250 gram paddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of reepjes
  • Provençaalse kruiden
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 gram hüttenkäse

Bereiding

  1. Kook de lasagne in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Neem de bladen uit het water en leg de stukken naast elkaar, afgedekt met plasticfolie.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in reepjes en de paddenstoelen in plakken of reepjes.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten. Bak de vegetarische reepjes en de paddenstoelen mee bruin. Maak het geheel op smaak met peper en wat Provençaalse kruiden.
  6. Warm de gril voor.
  7. Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol ze op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de vulling ernaast.
  8. Meng de Parmezaanse kaas door de hüttenkäse en verdeel dit over de cannelloni.
  9. Laat de cannelloni onder de hete gril in ca. 10 minuten bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met andijvie met olijven en kappertjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
660 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
8 gram
Vezels
10 gram
Zout
3,26 gram