maandag, 9 december 2019

Carrot cake overnight oats

Top de oats met wat jij lekker vindt. Zoals banaan, kokosyoghurt of gehakte pecannoten.
Aantal personen:
1
Ingrediënten:
  • 45 gram havermout (glutenvrij)
  • 2 wortels
  • ½ eetlepel chiazaad
  • 175 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 40 gram gehakte walnoten
  • ½ banaan in plakjes (topping)

Bereiding

  • Maak de wortels schoon en rasp de vervolgens met een grove of medium rasp.
  • Meng de wortelrasp samen met de havermout, noten, het gedroogd fruit en alle andere ingrediënten in een kom of weckpot.
  • Schenk 100ml van de amandelmelk bij de havermout.
  • Roer dit alles even goed door elkaar en schenk vervolgens de rest van de melk erbij.
  • Zet de kom goed afgedekt in de koelkast en laat deze hier een nacht trekken (Geen hele nacht de tijd? Koel zo lang mogelijk!)
  • Haal de volgende ochtend de oats uit de koelkast.
  • Snijd een halve banaan in plakjes en top hiermee je de overnight oats.
  • Eet smakelijk!

Tip: Geen fan van bananen? Je kunt de oats natuurlijk toppen met alles wat jijzelf lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan een eetlepel kokosyoghurt en wat gehakte pecannoten. Goed afgesloten zijn de overnight oats 3 a 4 dagen te bewaren in de koelkast, zo kun je ze dus ook 'mealpreppen'.

Dit recept is afkomstig van Freshhh.nl. Hier vind je nog meer heerlijke vegan ontbijtjes van dit gezonde online magazine.