Champignonsoep

Getty Images

Dit soepje is perfect wanneer je uitgebreid wilt dineren, maar niet te lang in de keuken wilt staan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ kleine ui
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 50 ml halfvolle melk
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Fruit de ui in de margarine.
  4. Bak de champignons kort mee. Voeg een beetje peper toe.
  5. Strooi het meel er over en warm dit goed door.
  6. Giet er 250 ml water met het bouillontablet bij en breng dit al roerend aan de kook.
  7. Kook de soep nog 1 minuut door.
  8. Roer er de melk door en breng aan de kook.
  9. Was de peterselie en knip de blaadjes boven de soep klein.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht geroerbakt varkensvlees met bosui en kerrie, sperzieboontjes en aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Champignon:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur