Chili con carne van Jan

Bleekselderij is een frisse toevoeging aan deze chili con carne, met verder bruine bonen, mager rundergehakt, tomatenblokjes en verse koriander.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 100 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes zonder zout
- 1 blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
- 6 takjes koriander
- paprikapoeder
- chilipoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het gehakt al roerend gaar en rul.
- Fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
- Bak de paprika en de bleekselderij een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen.
- Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
- Meng de bruine bonen door het groente-gehaktmengsel en warm dit goed door.
- Was de koriander en knip het klein.
- Maak de chili pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder. Strooi de koriander erover.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood of bij de pasta.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
525 kcal
|
---|---|
Eiwit |
30 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
5 gram
|
Vezels |
25 gram
|
Zout |
1,5 gram
|