vrijdag, 4 december 2020

Chili con carne van Jan

Bleekselderij is een frisse toevoeging aan deze chili con carne, met verder bruine bonen, mager rundergehakt, tomatenblokjes en verse koriander.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 6 takjes koriander
  • paprikapoeder
  • chilipoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt al roerend gaar en rul.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
  5. Bak de paprika en de bleekselderij een paar minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit 5 minuten sudderen.
  7. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  8. Meng de bruine bonen door het groente-gehaktmengsel en warm dit goed door.
  9. Was de koriander en knip het klein.
  10. Maak de chili pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder. Strooi de koriander erover.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood of bij de pasta.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
25 gram
Zout
1,5 gram