donderdag, 23 januari 2020

Citroenijs met kaneeldruiven

Dit toetje staat lekker snel op tafel. De druiven en kaneel zijn een verfrissende combinatie.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 100 gram witte druiven
  • ½ perssinaasappel
  • Kaneel
  • 2 bolletjes citroensorbetijs

Bereiding

  1. Was de druiven en halveer ze.
  2. Verwijder eventueel met een scherp mesje de pitjes.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Schep de druiven om met het sap en kaneel. Verdeel dit over 2 glazen coupes.
  5. Schep er een bolletje citroenijs op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht tartaar met groene pepersaus, roosjes bloemkool en aardappelen.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
90 kcal
Eiwit:
1 gram
Koolhydraten:
20 gram
Vet:
0 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
2 gram
Zout:
0 gram