vrijdag, 4 december 2020

Citroenvla

Dit nagerecht haalt de zomer in huis door de frisse citroensmaak.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 300 ml magere vanillevla met zoetstof
  • 1 eetlepel chocoladevlokken, -korrels of geraspte chocolade

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en rasp het buitenste laagje van de citroen. Pers de helft van de citroen uit.
  2. Klop de geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap door de vanillevla. Verdeel de vla over 2 schaaltjes en garneer met een beetje chocolade.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht jonge kapucijnersoep en volkorenbrood.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
110 kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,2 gram