Clafoutis van zomerfruit met yoghurt

Getty Images

Al weer zo'n lekker recept van diëtist Mary Stottelaar.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 400 gram rood zomerfruit (zoals bramen, bessen en frambozen)
  • boter om in te vetten
  • 60 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 2 grote ­eieren (maat L)
  • 180 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • poedersuiker
  • 1 takje verse munt
  • 4 kleine ovenschaaltjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak het fruit schoon en verdeel het over de ingevette ovenschaaltjes. Meng de bloem met de suiker, breek de eieren erboven en doe de yoghurt erbij. Klop het geheel met de mixer tot een luchtig beslag (het lijkt op pannenkoekenbeslag). Schenk het beslag voorzichtig over het fruit en bak de clafoutis in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een prikker of de clafoutis gaar is; de prikker moet schoon uit het deeg komen. Laat de claufoutis een paar minuten afkoelen en strooi er vervolgens wat poedersuiker over. Garneer met een takje munt. Je kunt dit dessert warm en ook afgekoeld serveren. Lekker met een bolletje ijs of een schepje yoghurt.

Auteur 
  • Mary Stottelaar
Bron 
  • Plus Magazine