dinsdag, 29 september 2020

Cookiedoughballetjes, broccoli-kaaspatties en frambozen

Een verwennerij voor in de broodtrommel. Een beetje fruit toevoegen en je hebt samen met de balletjes en patties een hele volwaardige lunch.

Ingrediënten

  • Nodig voor 8 cookiedoughballetjes:
  • 100 gram cashewnoten
  • 50 gram havervlokken
  • 1 eetlepel pindakaas of notenpasta
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Beetje zout
  • Handvol cacaonibs (of pure chocosplinters)
  • Nodig voor 6 patties:
  • 1 kleine broccoli
  • 100 gram geraspte boerenkaas
  • 150 gram broodkruim
  • 2 grote eieren
  • 1 eetlepel gemengde (verse) Italiaanse kruiden
  • 2 theelepel olijf- of kokosolie, roomboter mag ook

Bereiding

Voor de cookiedoughballetjes:

Doe alle ingrediënten behalve de cacaonibs in de keukenmachine en maal tot het een kruimelige massa wordt. Schep de massa in een kom en meng met de hand de cacaonibs erdoor. Rol er vervolgens kleine balletjes van. Bewaar ze in de koelkast.

Tip: Wij hebben vaak plantaardig proteïnepoeder in huis; in dit recept kun je de havervlokken prima vervangen door 50 gram proteïnepoeder.

Voor de broccoli-kaaspatties:

Klop de eieren in een kom. Snijd de broccoli in kleine roosjes en voet toe aan het eimengsel. Voeg ook de geraspte kaas, het broodkruim en de kruiden toe. Laat een koekenpan goed heet worden met de olie en schep flinke lepels van het beslag in de pan. Keer de koekjes na 2 minuten om en laat ze ook aan de andere kant een beetje bruin worden.

Dit recept is afkomstig uit het boek Easy Peasy lunchbox.

Foto: Jeroen van der Spek