Getty Images
De rode peper en kappertjes geven de groente extra smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 kleine courgettes
- 1 kleine rode peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 kerstomaatjes
- 2 theelepels kappertjes
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper en bak ze in de hete margarine in 12 tot 15 minuten gaar en bruin.
- Was de courgettes en snijd ze in de lengte in vieren. Snijd ze in stukjes van circa 2 centimeter.
- Verwijder van het gewassen pepertje de pitjes en snijd hem klein.
- Bak het pepertjes even in de olie.
- Voeg de courgette en weinig water toe en smoor de groente circa 6 minuten.
- Was de tomaatjes en snijd ze een keer door.
- Schep de tomaatjes en de kappertjes door de courgette en warm het geheel goed door.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
5 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram