Courgettefritters

Getty Images

Vers zijn deze courgettekoekjes het lekkerst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes (circa 700 gram)
  • 3 eieren
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 10 sprieten bieslook
  • Selderij, tijm of dille
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de courgettes en rasp ze middelfijn.
  2. Doe de courgetterasp in een vergiet en laat het een kwartiertje uitlekken. Druk daarna er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Klop de eieren los in een grote kom.
  4. Meng er de geraspte citroenschil, het volkorenmeel en de klein geknipte kruiden door. Voeg de goed uitgeknepen courgette toe en maak het mengsel op smaak met peper.
  5. Verwarm wat margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag.
  6. Schep met 2 lepels 3-4 bergjes van het mengsel in de pan. Druk ze wat platter.
  7. Bak de fritters in 5-6 minuten gaar en lichtbruin.
  8. Bak zo de rest en houd ze warm op een bord op een pan met heet water.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
500 milligram
Auteur