vrijdag, 14 augustus 2020

Couscous met dadels en gemarineerde kip

Topper uit de Marokkaanse keuken

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 gedroogd pepertje of chilivlokken
  • 150 gram volkoren couscous
  • 250 mililiter groentebouillon met minder zout
  • 250 gram prei
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 8 dadels
  • 2 bosuitjes

Bereiding

  1. Boen de citroen onder stromend water schoon. Rasp wat van de schil af.
  2. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  3. Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel geraspte citroenschil en het verkruimelde chilipepertje en schep dit door de kip.
  4. Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  5. Doe de couscous in een schaal en schenk er de kokende bouillon op.
  6. Meng alles goed en laat de couscous 10 minuten wellen.
  7. Maak de groente schoon.
  8. Snijd de prei in ringen en schaaf de wortel in dunne linten.
  9. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
  10. Bak de prei en de wortel mee gaar.
  11. Ontpit de dadels en halveer ze in de lengte.
  12. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
  13. Meng de dadels en de bosuitjes door de couscous en schep het kip-groentemengsel erop.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
605 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0 gram