woensdag, 2 december 2020

Couscous met shoarma en roerbakgroente

Couscous maak je supersnel. Je hoeft alleen maar kokend water erbij te doen en 5 minuten te wachten.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 200 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • Ca. 1 eetlepel shoarmakruiden zonder zout
  • 400 gram roerbakgroente
  • Cayennepeper

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Breng 350 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
  3. Schenk dit over de couscous en voeg de rozijnen toe. Laat dit 5 minuten wellen. Roer de couscous met een vork los.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees met de shoarmakruiden gaar en bruin.
  5. Voeg de groente toe en roerbak dit mee gaar.
  6. Doe de couscous erbij en warm het geheel goed door.
  7. Maak het gerecht op smaak met eventueel wat cayennepeper.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
600 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
90 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram