Couscoussalade met limoen en walnoten

Getty Images

Heb je nog rijst of couscous over? Maak een lekkere salade met de producten die je nog in huis hebt. Deze couscoussalade staat snel op tafel en is ook een goed alternatief voor je boterham.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 paprika
  • 8 takjes peterselie
  • Gemalen koriander of kaneel
  • 40 gram walnoten

Bereiding

  1. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork de couscous los en laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af. Pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes.
  3. Klop een dressing van het limoensap, de geraspte schil, de olie en wat peper.
  4. Meng dit met een vork door de couscous en laat het afkoelen.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, halveer de tomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
  6. Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
  7. Meng de groente en de peterselie door de couscous.
  8. Maak de couscous op smaak met peper, limoensap en wat gemalen koriander of kaneel.
  9. Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de salade.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum