
Getty Images
Gebruik bonenkruid om de salade een licht-pittige smaak te geven.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kilogram verse doperwten of 400 gram diepvries doperwten
- 1 sjalot
- 1 eetlepel (olijf)olie
- Bonenkruid
- 1-2 eetlepel azijn
- Peper
- 6 aardappelen
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Dop de doperwten en kook ze in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Pel het sjalotje en snijd het klein.
- Fruit de sjalot en het bonenkruid zacht in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg 1 eetlepel water, azijn en wat peper toe. Meng dit door de doperwten en laat het afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en laat ze op een paar vellen keukenpapier droog worden.
- Bestrooi de tofu met peper en bak de blokjes in de hete margarine bruin.
- Verwarm de melk. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Serveer de doperwtensalade met de gebakken tofu en de aardappelpuree.
Materialen
keukenpapier
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.