woensdag, 30 september 2020

Doperwtensalade met tofu en aardappelpuree

Gebruik bonenkruid om de salade een licht-pittige smaak te geven.

Ingrediënten

  • 1 kilogram verse doperwten of 400 gram diepvries doperwten
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • Bonenkruid
  • 1-2 eetlepel azijn
  • Peper
  • 6 aardappelen
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Dop de doperwten en kook ze in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  2. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  3. Fruit de sjalot en het bonenkruid zacht in de olie.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg 1 eetlepel water, azijn en wat peper toe. Meng dit door de doperwten en laat het afkoelen.
  5. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  6. Snijd de tofu in blokjes en laat ze op een paar vellen keukenpapier droog worden.
  7. Bestrooi de tofu met peper en bak de blokjes in de hete margarine bruin.
  8. Verwarm de melk. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  9. Serveer de doperwtensalade met de gebakken tofu en de aardappelpuree.

Materialen

keukenpapier

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
530 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram