zondag, 20 oktober 2019

Doperwtjessoep

Zorgeloze zondag.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 150 gram doperwten (diepvries of vers)
  • 1/4 kippenbouillon met minder zout
  • zout
  • mespunt tijm
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes en bak het langzaam uit.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Neem de spekreepjes uit de pan en fruit de sjalot zacht in het overgebleven spekvet.
  4. Voeg de doperwten toe met 300 ml water en het stukje bouillontablet en wat tijm en kook dit 5 minuten.
  5. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Breng de soep weer tegen de kook aan en maak hem op smaak met peper.
  7. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  8. Bestrooi de soep met de reepjes spek en de peterselie en schep de yoghurt er op.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
120 kcal
Eiwit:
7 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
3 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0,5 gram