Eieren uit de oven

Getty Images

Voor de makkelijke maandag.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • ½ teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 gele paprika
  • 25 gram rauwe ham
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Maak de rest van de groente schoon.
  4. Snijd de knoflook en de sjalot in snippers en de paprika in blokjes.
  5. Snijd de ham in reepjes.
  6. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie glazig. 
  7. Voeg de tomaat en de paprika toe en smoor de groente 5 minuten zacht.
  8. Roer er de ham door en maak het mengsel op smaak met peper.
  9. Verdeel het mengsel over 2 ovenvaste schaaltjes.
  10. Breek de eieren erboven.
  11. Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2760 milligram
Auteur