Ensalada verde

Getty Images

Groen is gezond én lekker!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram peultjes
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ komkommer
  • 8 groene olijven zonder pit
  • ½ avocado

Bereiding

1. Maak de sperziebonen en de peultjes schoon.
2. Snijd de sperziebonen een keer door. Kook de sperziebonen 4 minuten in weinig water.
3. Voeg de peultjes toe en kook de groente verder beetgaar.
4. Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
5. Halveer de olijven.
6. Schil de halve avocado en snijd hem in blokjes.
7. Pers het stukje knoflook uit boven een kom.
8. Klop er met de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd, de olie, peper en weinig zout een dressing van.
9. Laat de sperziebonen en de peultjes uitlekken.
10. Doe alle groente in een schaal en meng de dressing er door.
11. Laat de groente 1 uur op een koele plaats marineren.

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
540 milligram
Auteur