dinsdag, 1 december 2020

Farfalle met kip

Dit simpele pastagerecht maak je op smaak met de kappertjes.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren farfalle of andere pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 dunne prei
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Azijn
  • Peper

Bereiding

  1. Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de knoflook en de sjalotten en snijd het klein.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  5. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
  6. Verwarm de olie en bak de kip al omscheppend in 5 minuten bruin.
  7. Bak de knoflook en de sjalotten mee. Voeg de tomaatjes en de prei toe.
  8. Voeg de uitgelekte farfalle toe en laat dit al omscheppend heet worden.
  9. Maak de pasta op smaak met de kappertjes, wat azijn en peper.

Ingrediënten over?

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
475 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram
Trefwoorden: