Franse uiensoep

Getty Images

De enige echte Franse uiensoep. Met het broodje kaas erin natuurlijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • Teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • Tijm
  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de uien de knoflook schoon.
  2. Snijd de uien in halve ringen.
  3. Fruit de uien in de margarine goudgeel en pers de knoflook er boven uit.
  4. Strooi het meel er over en warm dit goed door.
  5. Voeg al roerend 300 ml water, het bouillontablet en de tijm toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 15 minuten.
  6. Maak de soep eventueel op smaak met peper.
  7. Snijd uit het brood 2 rondjes.
  8. Warm de grill voor.
  9. Verdeel de soep over 2 grote soepkoppen en leg het brood erop.
  10. Strooi de kaas over de broodrondjes en laat de kaas onder de hete grill kleuren.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht forel en papillot, snijboontjes en aardappelpuree.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum