vrijdag, 22 januari 2021

Franse vissoep

Met garnalen, mosselen en zalm.

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 150 gram bospeen
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram zalmfilet
  • 75 gram gekookte mosselen
  • 75 gram hollandse garnalen
  • Provençaalse kruiden
  • 1/2 volkoren stokbrood
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de peultjes.
  3. Breng de tomatenblokjes met 300 milliliter water aan de kook en laat hierin alle groente circa 5 minuten koken.
  4. Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
  5. Voeg de zalmfilet, de mosselen en de garnalen toe en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
  6. Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Geef er het brood bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
2,3 gram