vrijdag, 14 augustus 2020

Friszoete aardbeiensalade

Deze friszoete salade is lekker als lunchgerecht met geroosterd brood, maar kan ook prima worden geserveerd als bijgerecht bij een barbecue.

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 2 venkelknollen
  • 100 g lente-uitjes
  • 250 g radijs
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 1 klein handje vers gesneden munt
  • 150g verkruimelde fetakaas
  • 50 ml olijfolie
  • Een klein beetje citroensap
  • 1 el granaatappelmelasse*
  • Snufje zout en peper

Bereiding

De salade

Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in vieren. Snijd vervolgens de venkel erg dun. Als laatste snijd je de lente-uitjes en de radijsjes. Meng de gesneden Sweet Eve aardbeien, venkel, lente-uitjes, granaatappelpitjes, radijs in een kom, tezamen met de munt.

De dressing

De dressing maak je door de olijfolie, citroensap en granaatappelmelasse in een aparte kom te mensen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Doe zoveel dressing over je salade als je zelf lekker vindt. Doe er vervolgens de verkruimelde fetakaas overheen en serveer de salade.

*Granaatappelmelasse is een dikke siroop van ingekookt granaatappelsap. De smaak is zoetzuur, een beetje te vergelijken met appelstroop of met balsamicoazijn. De melasse is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. Wie er niet aan kan komen, gebruikt balsamico met, zo nodig, een drupje honing.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15 minuten
Bron(nen):
  • Sweet Eve aardbeien
Trefwoorden: