
Getty Images
Koninklijk dineren: koud kunstje!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 6 sneetjes oud volkorenbrood
- 2 eetlepels olijfolie
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 500 gram tomaten
- 1 kleine gele en 1 kleine groene paprika
- ½ komkommer
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel azijn
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1500 milligram
Bereiding
- Kook de eieren 10 minuten en laat ze afkoelen.
- Snijd 3 sneetjes brood in dobbelsteentje.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes aan alle kanten bruin.
- Snijd de korst van de rest van het brood en week het brood in 200 ml water.
- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd ¼ van de gele en de groene paprika en een stuk komkommer in kleine blokjes.
- Snijd de rest van de groente in stukken.
- Pureer de stukken groente met het brood, het water en het bouillontablet in een keukenmachine of met een blender fijn.
- Laat dit goed koud worden.
- Pel de gekookte eieren en hak ze in grove stukken.
- Maak de soep op smaak met (cayenne)peper en wat azijn.
- Doe de groente, de eieren en de broodblokjes in aparte schaaltjes. Serveer dit bij de soep.