maandag, 26 oktober 2020

Gazpacho

Koninklijk dineren: koud kunstje!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 6 sneetjes oud volkorenbrood 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 500 gram tomaten 
  • 1 kleine gele en 1 kleine groene paprika 
  • ½ komkommer 
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 eetlepel azijn 

Bereiding

 

  1. Kook de eieren 10 minuten en laat ze afkoelen.
  2. Snijd 3 sneetjes brood in dobbelsteentje.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes aan alle kanten bruin.
  4. Snijd de korst van de rest van het brood en week het brood in 200 ml water.
  5. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
  6. Maak de rest van de groente schoon.
  7. Snijd ¼ van de gele en de groene paprika en een stuk komkommer in kleine blokjes.
  8. Snijd de rest van de groente in stukken.
  9. Pureer de stukken groente met het brood, het water en het bouillontablet in een keukenmachine of met een blender fijn.
  10. Laat dit goed koud worden.
  11. Pel de gekookte eieren en hak ze in grove stukken.
  12. Maak de soep op smaak met (cayenne)peper en wat azijn.
  13. Doe de groente, de eieren en de broodblokjes in aparte schaaltjes. Serveer dit bij de soep.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
535 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,5 gram