Gegratineerde artisjokken

Getty Images

Je bedekt de artisjokken met het kaasmengsel en zet dit nog even in de oven. Zo wordt de kaaskorst lekker knapperig.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 artisjokken
  • Citroensap
  • 40 gram light roomkaas
  • 25 gram kaas 30+, oud
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Was de artisjokken en snijd de steel en ca. 1/3 van de bovenkant af. Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af.
  2. Snijd de artisjokken in vieren en verwijder het hooi binnen in.
  3. Kook de parten artisjok in ruim water met wat citroensap in 10-12 minuten gaar; de artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken. Leg er eventueel een schotel op om de artisjokken onder water te houden.
  4. Warm de grill voor op de hoogste stand.
  5. Meng de roomkaas met de kaas en wat peper.
  6. Neem de artisjokken uit het water en laat ze even uitlekken.
  7. Schik de parten artisjok in 2 kleine ovenvaste schaaltjes en verdeel het kaasmengsel er over. Strooi de fijngemaakte beschuit er over.
  8. Laat de artisjokken onder de hete grill in enkele minuten bruinkleuren.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gestoofde forel, worteltjes met peultjes en volkoren couscous met kruiden.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich, plakjes augurk of verse kruiden.

Voedingswaarden

Energie 
135kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
700 milligram
Auteur