dinsdag, 25 februari 2020

Gehaktballetjes in het groen

De balletjes laat je een kwartiertje stevig worden in de koelkast.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 200 gram sperziebonen
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding

  1. Pel de ui en rasp hem grof.
  2. Maak het gehakt aan met de tapenade, de geraspte ui en wat peper.
  3. Vorm er kleine balletjes van en laat ze 15 minuten in de koelkast opstijven.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Breek de sperziebonen eenmaal, snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in reepjes.
  6. Bak het gehakt in de hete margarine bruin.
  7. Bak de tomatenpuree kort mee.
  8. Voeg de groente toe met 200 ml water en stoof de groente en het gehakt in ca. 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
585 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,8 gram

Bron(nen):