zondag, 15 december 2019

Gekruide vijgen met vanillevla

Pittig maar ook zoet.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 200 ml (earl grey) thee
  • 4 kardemompeulen
  • 2 kruidnagels
  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 2 schijven limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 100 ml magere vanillevla met zoetstof

Bereiding

  1. Breng de thee met de kardemompeulen en de kruidnagels tegen de kook aan.
  2. Doe de vijgen in het vocht met de schijven limoen.
  3. Laat dit tegen de kook aan ca. 20 minuten trekken tot de vijgen zacht zijn geworden.
  4. Neem de vijgen uit het vocht en laat ze afkoelen.
  5. Roer de honing door het vocht en laat het zonder deksel inkoken tot een stroperig sausje.
  6. Verwijder de specerijen en druppel het sausje over de vijgen.
  7. Geef er wat vanillevla bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kip met aardappelen in de oven en broccoli.

Ingrediënten over?

Stuk limoen:
Bewaar een stuk limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
260 kcal
Eiwit:
4 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
1 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
0,1 gram