zondag, 13 juni 2021

Gemarineerde bietjes met rucola en geitenkaas

Een heerlijk koud voorgerecht bij een vegetarisch menu.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 400 gram gekookte bietjes
  • 50 gram rucola
  • 60 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak een marinade van 2 eetlepels van de balsamicoazijn, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
  2. Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bietjes in hele dunne plakjes.
  3. Schep de marinade voorzichtig door de bietenplakjes en laat dit een half uurtje staan.
  4. Was de rucola en laat het goed drogen. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Schik de plakjes biet er op en verkruimel de geitenkaas er over. Druppel nog wat balsamico over de kaas.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
70 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,3 gram