maandag, 30 november 2020

Gemarineerde kipspiesjes

Lekker voor op de barbecue!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Mespunt sambal
  • 1 theelepel citroensap
  • 200 gram kipfilet

Bereiding

Materialen

8 - 12 satéprikkers

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Pers de knoflook in een knoflookknijper uit boven een kom.
  2. Schil de gember en rasp het stukje met een fijne rasp boven de kom.
  3. Roer er de ketjap, de sambal en het citroensap door.
  4. Snijd de kip in blokjes. Roer de kipblokjes door de marinade. Leg het gebruikte mes en de lepel in de spoelbak om af te wassen. Was de snijplank met heet water en afwasmiddel.
  5. Dek de kom met de kip af met een stuk plastic folie. Laat dit in de koelkast minimaal 1 uur staan.
  6. Zet houten satéprikkers 15 minuten weg in koud water, dan verbranden ze niet op de barbecue of onder de grill.
  7. Warm de grill, barbecue of een grillpan voor.
  8. Rijg de blokjes kip aan de satéprikkers. Grill de kipspiesjes in 5-8 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met ratatouille en volkoren couscous.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
135 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
0 gram
Zout
0,7 gram
Trefwoorden: