vrijdag, 22 januari 2021

Gemarineerde vis

Thuis in west, smaakt oosters best!

Ingrediënten

  • 1 gedroogd chilipepertje
  • Stukje gemberwortel van 2 cm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
  • mespunt geelwortel (kurkuma)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 stukjes koolvisfilet of andere visfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Verkruimel het pepertje.
  2. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  3. Meng dit door de fijngemaakte peper.
  4. Pers de knoflook er boven uit en wrijf er de komijn, de geelwortel en het citroensap door.
  5. Wrijf de stukken vis hiermee in en laat de vis afgedekt in de koelkast minstens 1 uur marineren.
  6. Warm de grill voor.
  7. Leg de vis in een ovenvaste schaal en verdeel de margarine er over.
  8. Laat de vis onder de hete grill in ca. 12-15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en gebakken rijst met ananas.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
675 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,4 gram
Trefwoorden: