woensdag, 25 november 2020

Geroerbakte broccoli met oesterzwammen

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
  2. Snijd de oesterzwammen in repen.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Verwarm de olie en roerbak hierin de broccoli, de oesterzwammen en de ringetjes ui enkele minuten.
  5. Voeg de ketjap en wat water toe en smoor de groente in ca. 4 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 2 hamlapjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
435 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,61 gram