Geroerbakte filetlapjes met peultjes, oesterzwammen en noten

Getty Images

Genieten van je kleur op je bord.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei 
  • 200 gram peultjes 
  • 1 rode paprika
  • 150 gram oesterzwammen
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 eetlepels olie 
  • 150 gram varkensfiletlappen 
  • 1 eetlepel cashewnoten 

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de prei ringen, halveer de peultjes, snijd de paprika in blokjes en snijd de oesterzwammen in repen.
  2. Schil het stukje gember en rasp het grof.
  3. Snijd de filetlapjes in dunne repen.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en neem ze uit de pan.
  5. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
  6. Roerbak de prei, de peultjes en de paprika enkele minuten mee. Bak de gember en de oesterzwammen even mee.
  7. Voeg weinig water toe en maak het geheel op smaak met wat peper.
  8. Strooi er de cashewnoten over.

Menusuggestie

Lekker met volkoren noedels

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren noedels

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum