Geroerbakte vegetarische reepjes met paksoi

Getty Images

Met zilvervliesrijst voor extra vezels

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of -stukjes
  • ± 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
  2. Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
  3. Snijd de bosui in smalle ringen.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
  5. Voeg de roerbakreepjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
  6. Schep de paksoi erdoor met wat ketjap en smoor alles in enkele minuten gaar.
  7. Strooi de ringetjes bosui er over.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1990 milligram
Auteur