maandag, 30 november 2020

Geroerbakte vegetarische reepjes met paksoi

Met zilvervliesrijst voor extra vezels

Ingrediënten

  • ½ spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of -stukjes
  • ± 2 eetlepels ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
  2. Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
  3. Snijd de bosui in smalle ringen.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
  5. Voeg de roerbakreepjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
  6. Schep de paksoi erdoor met wat ketjap en smoor alles in enkele minuten gaar.
  7. Strooi de ringetjes bosui er over.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels zilvervliesrijst

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
535 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
1,99 gram