Geroosterde asperges

Getty Images

Een simpel maar smaakvol recept met asperges en ei. Door het grillen komt de aspergesmaak extra goed tot zijn recht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes
  • 600 gram asperges
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Kook de krieltjes 5 minuten in een bodempje water.
  2. Schil de asperges en snijd de onderste houtachtige uiteinden eraf.
  3. Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Neem de asperges uit de pan en halveer ze in de lengte.
  6. Bedruppel de asperges met de olie.
  7. Verhit een grillpan en leg de asperges er schuin op.
  8. Rooster de asperges in een paar minuten tot ze mooie lichtbruine streepjes krijgen.
  9. Bak de krieltjes in de hete margarine goudgeel.
  10. Pel de eieren en halveer ze. Geef de halve eieren en de krieltjes bij de asperges.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur